Viime kesästä, nythän on tosiaan jo yllättäen syksy, muistuu mieleen päällimmäisenä lukuisat häät ja polttarit. Erityisen mukavaa, siis itse asian lisäksi, hääkesässä olivat polttareiden käsityöosiot.

Yksissä polttareissa morsian sai suunnitella ja huovuttaa "hääryijyn" muiden auttaessa itse huovutuksessa. "Ryijy" päätyikin ihan siihen perinteiseen käyttöön, eli vihkimatoksi.

Maijan hääryijy
Pohjana valmis merinvillalevy ja raidat tavallista huovutusvillaa.
Esihuovutus tehtiin käsin hankaamalla ja loppuhuovutus kiertämällä huopa putkilon ympäri ja rullaamalla putkea.

Katrin polttareissa käytiin Kiasman taidepajassa, jossa tutustuttiin "Tarinan kertojan aika" -näyttelyyn oppaan johdolla. Näyttelyn jälkeen opas jatkoi kanssamme Kiasman pajalla, jossa kaikki rakensivat oman sankaripatsaan kaikenmoisesta tilpehööristä ja lasten muovisista eläinfikuureista.

Kaikkein mukavin käsityöjuttu kesän polttareissa oli kuitenkin Johannan ja Julian ohjaama korukurssi. Morsian valmisti hopeaketjun tulevalle miehelleen huomenlahjaksi annettavaksi ja me muut teimme lasihelmistä ja vaijerista erilaisia kaula-, korva- ja rannekoruja. Johanna ja Julia järjestivät mielettömän hienostuneen korupöydän, jossa korut olivat tarjolla kuin ihanat karkit.

Ja omista koruistakin tuli ihan kivoja. Ei tietenkään kovin hienostuneita, vaan eipä kai sitä ekalta kerralta voi niin kovin paljoa odottaakaan. Insinöörimäisyyskin korostui, kun helmet oli pakko lajitella laaduittain ja väreittäin ennen koruilun aloitusta ja kun suurin osa oli jo saanut ensimmäiset korunsa pujoteltua.

Blingbling pastelli rannekoru, jossa vaijerin päät hiukan sojottavat.

Hippi pitkä kaulakoru, jossa mukavat (atso)karkkivärit.

Kahdella vaijerilla punottu vähän pliisu, mutta kaulalla kivan tuntuinen koru

Myös itse häissä oli paljon itsetehtyjä juttuja, kuten morsianten mekot, morsianten äitien mekot, hääkarkit, pöytäohjelmat ja ainakin yksi sukkanauha.

Sukkanauha ruutuvirkkauksella, kuvina sydämiä ja kiinnitykseen ohut kuminauha ja jotain sinistä.
Eikä mieheni edes pyydystänyt tätä vaan kaunis tekele joutui vieraisiin käsiin!