Uuden vuoden kunniaksi vaihdoin blogin ulkoasua. Pohja ei ole aivan sellainen kuin haluaisin. Lähinnä fontti ei miellytä, mutta en jaksa paneutua sen muuttamiseen. Ehkä sitten joskus. Kaikki itse luotu tulee siis edelleen Arielissa ja nuo pohjaan syötetyt jutut sitten tuossa toisessa fontissa. Sivupohja on Piristysruiskeen pohja vihreästä tykkäävälle. Ja minä todella pidän vihreästä.

Joulun aikaan ajattelin, että en ehkä hetkeen jaksa neuloa mitään. Sen verran tiukille meni joululahjat ja sorminivelet alkoivat särkeä. Eikä se ole hyvä 26-vuoden iässä. Mutta niin meni joulu ja tuli uusi vuosi ja puikoista en pysynyt erossa päivääkään.

Miehekkeelläni oli 30-vuotissynttärit heti vuoden alkupäivinä. Lahjojen kanssa on hieman tuskaisaa, kun ensin on vaivalla miettinyt joululahjat ja heti pitää orientoitua synttärilahjan miettimiseen. Lahjaksi J sai tänä vuonna aamiaisen, brunssikirjan, josta voi miettiä tulevia aamiaisia, matkan paikkaan x ja yllätyssynttärit, joista varmaan yllätys oli varmaan paras lahja. Lisäksi oli tietenkin pakko antaa jotakin käsintehtyä. Neuloin hahtuvasta lapaset ja virkkasin Novita Teddystä "Käsityön pikkujättiläisen" Nalle-pipon ohjetta mukaellen pipon.

333095.jpg

Lanka: Virolainen liukuvärjätty hahtuva kaksinkertaisena värit eroteltuna (Itäkeskuksen Hansakäytävän lankaliikkeestä)
Puikot: 4,5
Kommentit: Jostain syystä tämä hahtuva ei meinannut huopua. Saattoi olla liian täysiä koneellisia,  mutta jouduin pesemään 3:sti, kerran 40 asteessa, kahdesti 60 asteessa. Ohje on omasta päästä keksitty.

333093.jpg

Lanka: Novita Teddy, reunus nelinkertainen 7-veikka
Puikot: Virkkuukoukku, liian pieni
Kommentit: Jouduin lisäämään ohjetta huomattavasti enemmän silmukoita, koska hatusta uhkasi tulla liian pieni. Saattaa johtua liian pienestä virkkuukoukusta. Tosin en ymmärrä miten?

Joulun jälkeen sain vihdoin myös virkattua Marjalle lupaamani Salomonin solmu huivin. Värinä räikeähkö sininen. En yhtään tiedä onko väri lainkaan se, mitä toivottiin.

333097.jpg

Lanka: Kid Mohair
Kommentit: Hiukka räikeä, mutta oikeastaan ihan kaunis monia värejä vasten.

Näiden muille menevien juttujen lisäksi neuloin itselleni pipon jumalattoman kalliista Noro Irosta, mutta pipo on joutunut jonnekin hukkaan jo ennen viimeistelyään. Siitä ei kyllä tullut hintansa väärtti, joten saa nähdä päätyykö purkuun ja uudelleen työstöön, kunhan tulee jostain esiin.

Eilen kävin läpi kaikki vanhat ja uudet käsityölehdet ja merkkasin malleja, joita haluaisin toteuttaa pikimmiten ja joskus tulevaisuudessa. Kävin myös läpi lankavarastoani ja ongelmaksi näyttäisi muodostuvan, etteivät jo olemassa olevat langat ja toteutettavaksi haluavat mallit kohtaa. Eli tarkoittanee uusien lankojen hankintaa lähitulevaisuudessa. Ajattelin pyhittää kevään pääasiallisesti itselleni neulomiseen, koska syksyllä sain aikaiseksi ainoastaan lahjaksi meneviä neuleita. Itseltäni puuttuu aivan perusjutut, kuten lapaset, sukat ja pipot. Joita onneksi ei vielä ole liiemmin tarvittukaan.