Löysin aivan mahtavan blogin: Parolan asema. Blogin asenne ja henki on todella kohdillaan nettimaailmaan. Asemalaiset kertovat omista puuhasteluistaan ja tekemisistään ja jakavat hyvät vinkkinsä lukijoidensa kanssa. Ainakin tähän saakka blogista on puuttunut kokonaan se erityisesti joillekin kässäblogeille ominainen "mun ideat ja mun mallit" ja jatkuva tekijänoikeuksista vouhkaaminen. Blogin pitäjä pitää julkista blogia ja oikeasti jakaa ideoitaan lukijoilleen ja ainakin toistaiseksi tosiaan ilman sen kummempaa vouhotusta. On sitten ihan eriasia, että osaavatko lukijat toteuttaa edes ohjeistettuna yhtä hienoja juttuja...

Parolan asema on pelastunut myös joulunodotukseni. Tänä vuonna jäi kalenterit ostamatta, mutta jopa suklaa kalenteria parempaa on ollut Parolan aseman joulukalenteri. Kalenterin luukuista 9. ja 10. paljastuneilla ohjeilla olen minäkin päässyt askartelemaan joulupaketteihin ihan uudenlaisia koristeita.

Tänä vuonna ainakin osaa joulupaketeistani koristaa sifongista ja organtsasta tehty kukkanen.

Tarvikkeet: sininen sifonki ja siniset siemenhelmet.
Ohje:
Parolan aseman joulukalenterin luukku 9
Huom: Joulun jälkeen paketin saaja voi pujottaa kukan hiuksiinsa, se on nimittäin kiinnitetty pinniin.

Parolan asemalla käytettyjen sifongin ja taftin lisäksi käytin organtsaa. Päättelin, että se todennäköisesti käyttäytyy samalla tavalla kuin kaksi edellämainittua materiaalia. Ja niinhän se käyttäytyikin. Sulaminen tapahtui ehkä hiukan nopeammin ja rajummin.

Materiaalit: Valkoinen sifonki ja merenvihreä organza, pienet hopeanväriset helmet ja pinni.

Ostin kukkien tekemistä varten oikein pitkäkärkisen sytkärinkin, joka on kai tarkoitettu esim. takan sytyttämiseen. Sytyttimen polttoaine ei vaan riittänyt kovin pitkälle. Kaupunkilaisena ja äärettömän vähän tulen kanssa tekemisissä olleena en ole vielä keksinyt mistä ja miten sytytin täytetään ja mistä sytyttimen täytteeksi käytettävää ainetta saa. Joten suurin osa kukistani on tehty kynttilän liekillä kärventelemällä. Tulos ei ehkä mm. siksi ole kaikin osin lähellekään Parolan asemalaisten tekemisten veroista.

Materiaalit: luonnonvalkoinen sifonkin ja luonnonvalkoinen organtsa sekä pienet helmet.
Huom: Minun kukkani ei ole aivan niin puhdas ja herkkä kuin olisin toivonut. Liekki poltti valkoisen sifongin osin hieman likaisen kellertäväksi. Mutta ehkä harjoitus tekisi tässäkin mestariksi...

Näiden kukkien lisäksi olen tehnyt yllättäen jälleen pääasiassa vauvanvaatteita kummilapsosilleni. Mutta niistä sitten joulun jälkeen, kun pukki on käynyt, lisää.