Edellisestä kirjoituksesta jatkuen:

Lahjakimppu sisälsi kimpussa näkyneiden neuleiden lisäksi varsinaisena kummilahjanamme Katrin esimerkistä apinoidun kummilusikan. Itse tosin kannatan ihan niitä perinteisiäkin kummilusikoita ja sylikummina ollessani olen sellaisen itsekin antanut. Olen kuitenkin ajatellut, että kummilusikka on nimeomaan sylikummin lahja kummilapselle, joten tällä kertaa se ei tullut kyseeseen. Löysin tavaroitani tonkiessani yhden hopeisen t-lusikan (äiti, kun ei suostu omiaan minulle askarteluihin luovuttaa), joka on ajautunut jostain työpaikalla toimistotavaroiden joukkoon.

Sahasin lusikasta sen varren "hienon osa" myöhempää käyttöä varten ja muokkasin tuosta lusikan pesäosasta meidän kummilahjan.

"Joutsenlampi"
Materiaalit: T-lusikan pesä, makeanveden helmiä, hopeinen korupiikki, hopealangasta sahattuja rengas, kultasepän liikkeestä ostettu palleroketju.

Kimppua ja säilytystä varten pistin "Joutsenlammen" pieneen Sinellistä ostamaani korurasiaan, jonka päällystin japanilaisella origamipaperilla ja sisustin suomenlampaan villalla.

Lusikka muuttui koruksi varren kuvioiden poistamisen jälkeen jäljelle jääneen varrenosan taipuessa ikään kuin joutsenen kaulaksi ja ketjun ripustuslenkiksi. Hioin lusikan pesän takaosan, varren sekä lusikan reunat edestä mieheni tuikitarpeellisella merkkauskynälaitteella ja sen jälkeen vielä hienolla hiekkapaperilla. Pujottelin korpiikkiin 3 makeanveden helmeä ja kiinnitin sen hopearenkaalla varteen. Koska lusikka oli lähes käyttämätön ja ilmeisen uusi, jätin lusikan pesän sisäpuolen kiitäväksi. Harmillisesti korun takaosan hionta jäi kuvaamatta, mutta ehkä varren hionnasta saa kuvan siitä, miltä takaosa näyttää.

Joutsenlampi lähikuvassa.