Enpä ole viimeaikoina kamalasti saanut valmista. Kaikkea pientä räveltänyt kyllä. Kesälomamatkalla tein kuitenkin suuren paineen alaisena kesähäitä varten huivin peittämään allejani. Vähemmän kesäistä on tosin huivin väri, ensimmäinen musta neuleeni.

Lanka: Musta rohdinpellava
Puikot: 3,5 mm
Ohje: Interweave Knitsin flowerbasket shawl
Huom: Rohdinpellavan neulominen on kamalaa, varsinkin kuumassa, kun nöyhtä tarttuu ihoon ja jää siihen kutittamaan.

Huivi oli kuitenkin väristään huolimatta mukavan kevyt ja vilpoisa lämpimällä ja aurinkoisella säälläkin. Ja valmistui häitä edeltävänä yönä noin klo 2.

Ja matka, jolla suurin osa huivista neulottiin, suuntautui Japaniin. 11 päivää suurkaupunkien melskeessä oli ihanaa ja samalla äärettömän raskasta. Seuraavalla matkalla pitää muistaa, ettei vaatteita tarvitse ottaa ihan kamalasti, kaikki mahdolliset matkat kannattaa mennä metrolla tai junalla, kävellä saa silti ihan riittävästi.

Vaikka en kamalan tarkasti ollutkaan suunnitellut matkaa käsityötarvikkeet mielessä, niin pariin kauppaan sentään poikkesimme. Tokiossa johonkin tavarataloon, jossa oli paljon kirjoja ja paljon lankoja, mutta jotenkin epämieluisasti esillä. Lisäksi ihanaan Avrilin puotiin, jossa oli suuren suuri alelaari, josta mukaan tarttui pari vyyhteä epätavallisia värejä ja materiaaleja.

Kiotossa Kioton aseman alla olevalla ostarilla oli pieni ja soma puoti, josta lähti mukaan muutama kerä Noron lankoja ja Perulaista alpacaa mustana. Lisäksi aivan ilman ennakkotietoa Kioto Towerin alakerrasta löytyi askartelu/käsityöpuoti, josta löysin koko matkan etsimäni Temari-pallo -kirjan. Ja sokerina pohjalle toinen Avrilin myymälä jossain ostoskatujen tuntumassa. 

Avril puoti Kiotossa.

Pussillinen Avrillin villa- ja silkkilankoja suoraan Kiotosta.

Lankojen lisäksi raahasin kotiin 10 kpl halpoja ja summan mutikassa kirjakaupan hyllystä vedettyjä japaninkielisiä käsityöaiheisia teoksia. Neulomisen saralta löysin harmillisen vähän kirjoja, mutta olihan siellä sitten senkin edestä kaikkea muuta.

Ja käsityöjuttujen lisäksi nähtävää oli ihan kaikilla elämän saroilla. Siitä esimerkkinä mielenkiintoiset liikenneratkaisut, vaikka lomalla olinkin, ei sitä ammattiaan voi kokonaan unohtaa.

Miksei suomessa ole diagonaaleja suojateitä?