En olekaan hetkeen päivittänyt tekemisiäni tänne. Olen odotellut, että aina jokin uusi juttu olisi valmis ja voisin sen lisätä samalla ja nyt niitä onkin sitten kertynyt jo jonkin verran. Tänä vuonna oli mukavaa, että pääsiäiseksi pystyi vähän koristamaan, kun asunto on vähän isompi verrattuna moneen aikaisempaan vuoteen ja olimme käytännössä kotona koko pääsiäisen.

65871.jpg

Kuvassa on ruokapöydällä oleva pääsiäisoksa, jossa itse huovuttamani tiput ja pajusta tipuille punomani pesä, toisessa kuvassa koivunoksia, joihin on puhkeamassa hiirenkorvat ja jälleen tipukoreja, jotka vein tuomisiksi pääsiäisen aikaan, kun vierailimme eri paikoissa. Oksissa on myös huovutettu muna, jonka huovutin Kampin keskuksessa Sinooperin pitämässä askartelupisteessä, jonne eksyin pääsiäisviikon keskiviikkona. Alemmassa kuvarivissä on pääsiäiskasveja ikkunalla ja pöydällä.

Sinooperin askartelupisteessä pystyi myös tekemään "lautasliinatekniikalla" (decoupage-tekniikka) koristemunia, joita sitten tein kotona lisää ja koristelin ohuella silkkinauhalla. Nämä munat tein Sinooperista ostamieni styrox munille. Lisäksi olin aikaisemmin puhaltanut muutaman oikean kananmunankuoren tyhjäksi ja maalasin ne akryyliväreillä ja koristelin silkkinauhalla. Munat ripustin "kattokruunuun". Tässä lähempi kuva myös tekemistäni tipukoreista, jotka siis punoin pajusta ja täytin suklaamunilla ja huovuttamillani tipuilla.

65872.jpg

Viime viikolla sain myös valmiiksi kevätlapaset, jotka tosin eilen menivät kuraan, koska liuin alas mutaista mäkeä ja otin käsillä tietenkin tukea. Mutta tässä lapaset vielä puhtaina. Luonnossa lapasten väri on oranssimpi, mutta salamalla väri vähän haalistui.

65869.jpg

Lisäksi pesimme pääsiäisenä ikkunoita. Teimme avokkini kanssa mosaiikkipinnan puutarhapöytään. Maalasin tätä varten ensin valkoisia kylpyhuonelaattoja, joita sain mieheni työpaikalta, kun olivat huonoa laatua. Hajotin ne vasaralla sanomalehtien välissä, sitten suunnittelin mallin ja asettelin palat pöydälle haluamallani tavalla. Tämän jälkeen liimasimme paloille kontaktimuovin ja nostimme kuvion pois pöydältä ja levitimme liiman. Nostimme palat kontaktimuovin avulla takaisin liimatulle pinnalle ja annoimme hetken kuivahtaa ja poistimme kontaktimuovin. Nyt täytyy vielä laittaa saumalaasti. En osaa päättää kannattaisiko ottaa valkoinen vai ehkä musta tai kenties joku ihan muu tumma väri laastille. Kuvassa näyttäisi, että tumma toimisi paremmin, mutta liimauksen jälkeen otettu kuva on otettu jälleen salaman kanssa, joten värit ovat hieman haalistuneena.

65870.jpg

Eilen illalla ylensyöneenä punoin vielä ison pajukorin, johon aion istuttaa kesän tullen kukkia. Vuoraan sen ehkä muovilla tai jollain sopivalla materiaalilla.

65868.jpg

Niin ja pari viikkoa sitten istuttamani taimet, tai osa niistä on kasvanut suorastaan huolestuttavaa vauhtia. Ulkoilutin niitä hieman ikkunan pesun yhteydessä, mutta ilma oli selväsi liian kolea taimille. Osa taimista toki kasvaa sopivaa vauhtia.

65873.jpg

Vanhempien luota toin rasiallisen nappeja, meriheinää ja painoseulan. Eli nyt olisi taas kaikenlaista materiaalia työstettäväksi. Lisäksi kuistilla odottaa kasa koivunrisuja, joista ajattelin tehdä muutaman kukkakorin kesäksi. Kesken on kaksi neulomusta ja kävimme serkkuni kanssa ostamassa palat säkkikangasta koeryijyä varten. Vielä en ole kerinnyt testaamaan millaista jälkeä saisin aikaan ja kuinka paljon lankaa kuluisi ryijyyn.