Kesä taitaa tosiaan olla ohi. Ilmahan ei kaiketi ole viime päivinä ollut kovin kylmä, mutta eipä tuosta "lämmöstä" oikein voi nauttia, kun on harmaata ja sataa vettä lähes tauotta. Kesällä onneksi ehti aurinkokin paistaa ja kaikenlainen pieni näpertely siinä ohessa sujui mukavasti.

Niin niillä kasviväreillä tuli siis tosiaan värjättyä. Vasemmalla kokenillilla värjättyä valkoista kaksin kappalein ja oikella sipulilla värjättyä tumman harmaata Kauhavan Kangasaitasta tilattua villalankaa. Sitä josta en yhtään pidä.

Värjäsin myös toisen kerran, mökillä grillikatoksessa. Vasemmalla punasipulinkuorilla värjättyä vaaleanharmaata, keskellä kokenilli-krappi-sipuliliemessä värjättyä valkoista ja oikeassa reunassa kokenilli-krappi-sipuliliemessä värjättyä tummanharmaata virtain villan ihanaa villalankaa.

Samat vielä lähikuvassa. Vasemman reunan punasipulilla värjätyn väri ei toistu ihan oikein. Kuorista saa aivan ihanaa oliivinvihreää siinä tietyssä vaiheessa värjäystä. Ekasta väristä tulee 70-lukuista oranssia ja tokasta aluksi samaa haaleampana, mutta kun malttaa antaa langan lilliä vedessä, niin jotenkin väri vaihtuu tuoksi vihreäksi. Tai näin minulla. Jokatapauksessa tätä pitää vielä kokeilla, jotta se täydellinen vihreä saadaan aikaiseksi.

Tämän kauniin vyyhdinpuun sain lahjaksi ja se onkin ollut ahkerasti käytössä, mutta siitä sitten myöhemmin.

Soudellakin ehdittiin kaiken touhuamisen lomassa.

Tämä tai nämä ovat valmistumassa.