Tänäkin vuonna mitoitin ajan ja jaksamisen väärin. Pukin konttiin syntyi kyllä muutama pehmeä paketti, mutta niin viime tingassa, ettei niiden kuvaamiselle enää riittänyt jaksamista. Äiti sai Mielittyn nuolitanssi -huivin ohjeella kasvivärjätystä langasta tehdyn huivin, jonka ehkä vielä jossain vaiheessa saan kuvattua. Jussin isä sai sudenkäävällä värjätystä langasta neulotut kämmekkäät. Muutama ystävä sai Ilun balleriinatossujen ohjeesta muokatulla ohjeella tehdyt jalanlämmittimet. Ja sisko saa, kunhan puikoilta kerkiää, Novitan Talvi lehdessä olleella ohjeella tehdyn pitsisen kietaisuneuleen. 

Itsekin sain tänä vuonna käsityöaiheisia lahjoja. Jussin paketeista löytyivät Toikan tuotannon karstat:

Ja Nancy Bushin sukkakirja:

Ystäväni paketista löytyi ihana käsityöaiheinen taulu, jonka kuvaus tässä vallitsevassa pimeydessä ei tosin oikein onnistunut:

Joulukoristeidenkin uustuotanto jäi vähäiselle. Joulukuun alussa kävin Kalliolan kansalaisopiston "Japanilaisia joulupalloja temaritekniikalla" -kurssin. Kurssilla ehdin tehdä 3 valmista, joskin vattimattomasti koristeltua palloa, ja yhden raakileen, jonka viimeistely on jäänyt ja odottanee ensi joulua.

Pallo on tehty Kinder-munan yllätyskotelon päälle kietomalla ensin muotoa pyöreämmäksi sukkahousuilla, sitten paksulla villalangalla, ohuemmalla villalangalla ja lopuksi päällimmäinen kerros on saatu kieputtelemalla ompelukone/saumurilankaa pyöreäksi muotoutuneen pallon päälle.

Kinder-munan yllätyskoteloon on laitettu sisälle riisiä ja kulkusia, joten pallot kilisevät. Pallot ovat myös melko painavia, mutta ehkäpä jykevän paksuoksaisen latvakuusen oksat jaksaisivat niitä kannatella. Keveyttä palloon saisi ehkä tekemällä koko systeemin esim styroks-pallon päälle, mutta toisaalta nyt pallot ovat ehtaa uusiokäyttöä. Siis mikäli Kinder-munia ja sukkahousuja ei ala ostella vain pallot mielessä ja pintaankin käyttää vanhoista ompelutöistä ylijääneitä rihmalankoja.

Kun rihmalangan kieputtelulla on saatu peittoon kaikki, etsitään pallon pohjoinen ja eteläinen napa sekä päiväntasaaja ja apulangoilla, jotka jäävät tosin näkyviin, jaetaan pallo sektoreihin ja aletaan kirjoa pintaan erilaisia kuvioita.

Ennen joulua ystävän perheeseen syntyi toinen lapsukainen, pikkuinen tyttö. Tein esikoispojalle ja uudelle tulokkaalle lämmikkeeksi Suuren Käsityölehden numeron 11-12 ohjeella tossut.

Ohje: Suuri Käsityölehti 11-12/2007
Lanka: Fritidsgarn
Puikot: Ohjeen mukaiset
Huomiot: Fritidsgarn ei oikein huovutu meidän pesukoneessa jouduin tekemään pesun kolmeen otteeseen ja viimeisellä kerralla 60 asteessa ennen kuin huopumista oli havaittavissa. Tossut ovat toki liian isot vastasyntyneelle, mutta kivat silti.