Sain vihdoin tehtyä myös itselleni puikkokotelon, tai puikkokirjan, koska oma versioni on kovempi kuin aikaisemmin lahjaksi toteuttamani puikkokotelot. Ja ehkä malli on tuosta myös hieman jalostunut. Omaan kotelooni on tarkoitus mahduttaa kaikki sukkapuikot, virkkuukoukut ja suurin osa pyöröpuikoista sekä muuta pientä neulontasälää.

Ulkokuosina on Tiina Karvosen Marimekolle suunnittelemaa "Lemmenleikki" -kangasta, jota ostin joskus Marimekon jämäpalalaarista metrin palan. Nappeina Marimekon Ystävämyynnin nappilaarista löytyneet napit. Kovikkeeksi kotelolle on leikattu pari mappia.

Kotelo koostuu kolmesta kovikepalasta ja puikot pysyvät jotenkuten ojennuksessa päälletaitettavan läpän avulla.

Kotelon sisäpuolen kuosina on Marimekon "Iloisesta Takista" tai taskumekosta tunnettu Vuokko Nurmesniemen Nadja-kangas perinteisen harmaan sijaan ruskeana. Tätä kangasta oli myös myynnissä Marimekon ystävämyynnissä. Kankaan painojälkeen oli tullu virhe ja erittäin näkyvä sellainen ja sitä myytiin 5 e/m.

Puikkoja kotelooni järjestäessä huomasin, että erityisesti kokojen 3-4,5 puikkoja löytyy runsain mitoin, samoin virkkuukoukkua numero 1,5. Huomasin myös, että sukkapuikkokokoja löytyy 1-6 melko kattavasti ja virkkuukoukkukokoja 0,75-10.

Vaikka nyt yhtä kovaa koteloa viisaampana tekisin ehkä jotain eritavalla tai osaisin huomioida jotain juttuja paremmin, olen erittäin, tai vähintäänkin melko, tyytyväinen omaan kotelooni.