Koitan kasvattaa kesäksi terassillemme mm. kuukausimansikkaa, ruusupapuja, lobelioita ja japaninhumalaa. Siemenet piti kylvää jo nyt, koska terassimme ei ole niitä valoisimpia paikkoja, eivätkä kasvit ehdi kasvaa, jos ne kylvää vasta kesäkuussa suoraan ulos laatikoihin. Tein taimiruukkuihin nimikyltit, koska en usko omiin taimentunnistuskykyihin.

57509.jpg

Näin viime vuonna ennen joulua Vanhan joulumyyjäisissä vapaalankahuovutettuja huiveja ja mietin, miten ihmeessä ne on tehty. Sain selville ja koitin omaa huivia. Ei tullut kovin hieno. Mutta toisaalta ensimmäinen kokeilu, joten ei voinut ehkä muuta odottaa. Huivi ei sitäpaitsi meinannut millään huopua. Se on tehty Pirkka-langasta ja väliin on laitettu vaaleanpunaista mohair-lankaa. Huovutin sitä ensin muiden pyykkien seassa 60 asteessa, sitten kutomani laukun kanssa 90 asteessa ja lopuksi vielä 60 pikaohjelmassa. Parhaiten huopui käärön päässä olleet osaset. Kuvassa huivi ennen pesua (vasemmalla) ja pesun jälkeen lähempää ja kauempaa kuvattuna.

57506.jpg

En kuitenkaan lannistunut tästä, vaan kokeilen uusiksi.

Sophie-laukun sijaan teinkin omasta päästä keksityllä ohjeella laukun. Ei tietenkään tullut ihan sellaista kuin mielikuvassa, mutta ihan hieno kuitenkin. Voisin silti koittaa ehkä myös tehdä ihan ohjeen mukaisesti seuraavaksi. Tämä tekemäni laukku on paljon isompi kuin Sophie ja muutenkin mittasuhteet ja oikeastaan lähes kaikki, paitsi että on laukku ja huovutettu, tehtiin eri tavalla kuin ohjeessa. Huovutus ensimmäisessä pesussa 60 asteessa ei tuottanut juuri minkäänlaista huopumista joten laitoin seuraavaksi 90 asteen ohjelman ja se kyllä huovutti. En kuitenkaan ollut tyytyväinen laukun reunaan tekemiini virkkauksiin ja leikkasin nämä huovuttamisen jälkeen pois ja laitoin leikkauspinnat vielä huovuttumaan 60 asteen pikaohjelmaan. Laitoin muuten pesukoneeseen mäntysuopaa kahdella viimeisellä pesukerralla pesujauheen sijaan. Kuvassa laukku vasemmalla ennen huovutusta ja oikealla huovutuksen jälkeen.

57504.jpg

Tein myös viikonloppuna telkkaria katsellessani lisää pääsiäistipuja. Tuli vähän sarjatuotantoa ja niinhän siinä kävi, että ensimmäiset tiput olivat söpöimmät.

57507.jpg