Nyt en mitään merkittävää ole saanut tehtyä. Vähän edistettyä pari keskeneräistä juttua, mutta näytille niistä ei vielä ole.

Perjantaina kävimme Katrin kanssa Soukassa Menitan Outlet myymälässä. Käynti tuli siinä määrin yllättäen, etten ollenkaan kerennyt tarkistaa, mitä olisin oikeasti tarvinnut. Eli pitänee pian mennä uudestan. Myymälässä on vähän kaikkea ja se on ihan mukava paikka. Toki Korkeavuorenkadulla sijaitseva Menitan myymälä on monin verroin ihanampi, johtuen varmasti keskustamiljööstä ja ihanasta ylitsepursuavasta esillepanosta.

Viime aikoina olen myös haksahtanut muutamaan askartelukirjaan. Kortintekijän käsikirja on aivan ihana. Tilasin sen kirjakerhon bonuskirjojen listalta ajatellen, että jotain pitää valita ja yllätyin iloisesti. Askartelun pikkujättiläisen ostin alennuksella Suomalaisesta kirjakaupasta ja suoraan sanottuna kirja ei ole kovin vakuuttava. Stitch&Bitch kirjan unohdin peruuttaa, kun se oli kirjakerhossa kuukauden kirjana, mutta olenkin siihen lopulta ihan tyytyväinen.

82326.jpg

Olen vuoden verran pohtinut, nähtyäni Salkkareiden Katrin ihanan violetin kukkakaulahuivin, miten syntyy lankakukka, jossa kukan terälehdet muodostuvat lankalenkeistä. En keksinyt järkevää hakusanaa (lankakukka!!) jolla ohje löytyisi netistä. Eksyin kuitenkin tässä vähän aikaa sitten "Tassun lankanurkkaus" -nimiseen blogiin ja näin, että hän oli tehnyt kyseisiä lankakukkia. Ja kiitokset myös hänelle ohjeesta noihin kyseisiin kukkiin. Ohje löytyi Käspaikasta. Ja tässä ensimmäinen kokeiluni. Kotona ei ollut oikein sopivia lankoja, mutta ihan kiva noistakin tuli.

82325.jpg

Ja sitten vähän vuodatusta. Ennen kuin sain ohjeen lankakukkaan ehdin sitä kysellä myös "ihan Itse"stä. Ja voi, kun taas tuntui, että miksi ihmeessä maailmassa on niin paljon sääntöjä ja joustamattomuutta. "Ihan Itse" on kyllä mahtava ideoiden pesäke ja sieltä löytyy ohje moneen juttuun, mutta silti. Jostain syystä vaan forumi ei tunnu omaltani. Käyttäjäoikeuksia on anottava eri forumeille. Esimerkiksi aloittelijalla ei ole oikeutta edes lukea keskustelua, josta käy ilmi erilaisten tarvikkeiden ostopaikkoja! Itse kuitenkin näkisin, että juuri aloittelijalle ostopaikat ovat kaikkein tärkeimpiä. Pidempään asioiden kanssa pyöriskelleethän tietävät jo ainakin osittain, mistä tavaraa saa. Ja toinen on tämä tekijänoikeuksien hullun lailla suojaaminen. Ymmärrän toki, että osa ilmeisesti elättää itsensä käsitöillään. Itse kuitenkin ajattelen, että niin neulemallit ja erilaiset tekniikkaohjeet kuin ruokaohjeetkin ovat yleistä riistaa ja vasta niitä modifioimalla syntyy uniikkeja ja ehkä tekijänoikeuksien alaisia tuotteita. Esimerkiksi jos neulon ja huovutan laukun, ei se ole sophie-laukku, ellen tee sitä edes suurin piirtein sophie-laukun ohjeella. Jos neulon laukun ilman ohjetta ja laitan sen pesukoneeseen niin se on huovutustekniikalla tehty laukku vaikka olisinkin joskus kuullut tai nähnyt sophie-laukun. Ja silti voisin sanoa, että samankaltaisen laukun voi kutoa sophie-laukun ohjeella, jos joku tahtoisi tietää, miten laukku syntyy. Jos leivon pullia ja joku kysyy, mikä on hyvä pullan ohje voin kirjoittaa vaikka Sunnuntai-jauhopussin kyljessä olevan ohjeen, eikä minusta ole mitään pakkoa laittaa, että se on Sunnuntain ohje, koska se on myös äitini ohje ja minun ohje, koska teen pullani sen periaatteen mukaisesti ja sinne päin. "Ihan Itse"ssä tällainenkin leivontaohjeen "kopioiminen" katsotaan tekijän oikeuksien rikkomiseksi. Olisipa jossain palsta, jossa harrastajat voisivat rennoissa tunnelmissa keskustella kaikesta käsityöhön liittyvästä maan ja taivaan välillä. Sitä odotellessa, toki Ihan Itsekin on ihan ok...

Eipäs tässäkään tainnut olla tolkkua, eikä asia, joka minua jotenkin ärsyttää oikein tullut esiin.