Johanna ja Maija ehtivätkin jo kertoa Katrin meille pitämästä "töhrytutoriaali" -sunnuntaista. Opeteltiin ja harjoiteltiin Katrin johdolla kankaanpainantaa seulan läpi. Joskus nuorempana olen tätäkin kokeillut ja opiskeluaikoinakin joidenkin ekskursiopaitojen painatus tuokiot vetänyt, mutta nyt taas oman seulan etsimisen kynnys pieneni, kun painatusinto tarttui. Oma seula on jossain muuton jäljiltä, todennäköisesti kellarissa tai vintissä, joten kynnys saattaa niiden sotkuisuuden vuoksi olla vielä melkoinen ja löytymistodennäköisyyskin aika pieni. Mutta siksikin oli kiva päästä pitkästä aikaa kokeilemaan kankaanpainoa ja kuulla niitä kokemuksen tuomia "näin kannattaa tehdä" -vinkkejä. 

Minä sain painettua vauvalahjoja runsaasti ja nopeasti sikiävälle lähipiirilleni. Kaikillehan kun ei vaan enää ehdi ja jaksakaan neuloa, kun joskus on niin kivaa neuloa jotain ihan itselleenkin ja kauppalahjojen lisäksi on kuitenkin niin mukavaa antaa jotain, jossa näkyy oman käden jälki.

Pikkukakkosen Hinku ja Vinku komeilevat valkoisen bodyn rintamuksessa vihreällä.
Kuvan otin täältä:
http://pohjanmaavuonnanolla.fi/blogi/media/hinkuvinku.jpg

Hinku ja Vinku seikkailevat myös tässä bodyssä Suursyömärin keralla.
Kuva on osoitteesta:
http://www.elokuvakontakti.fi/lastenelokuvat/kaytoskukka.htm
Kuvaa jouduin vähän muokkailemaan ja yksinkertaistamaan painoa varten.

Tässä on samalla painosabluunalla tehty Hinku, Vinku ja Suursyömäri kuin edellisessä, mutta painojälki on ehkä hivenen epäonnistunut sillä seurauksella, että voisi ajatella Suursyömärin ehtineen jo mättää hiukan omenia kupuunsa.

Tästä bodysta tuli suorastaan elegantti tummanruskealla Audrey Hepburn painatuksella. Sabluuna oli Johannan, jota vaan vähän lainasin. Kuvan alkuperästä ei siis minulla ole tietoa. Tämän bodyn saanee jokin hyvin elegantti tyttövauva, jos sellaisia ikinä lähipiiriin syntyy. Kaikki tuntuvat  nykyään saavan vain poikavauvoja.

Tässä vielä kaikki painotuotteet yhteiskuvassa.

Viikonloppu on mennyt epätoivoisissa lankavarastojen siivouspuuhissa. Miten sitä lankaa edes voi olla niin paljon ja mihin se kaikki täällä uudessa asunnossa mahtuu? Ja silti pelottava epäilys, että osa langoista on kadonnut muutossa, on vallannut ajatukseni.