Tänä vuonna sää ei suosinut oikein perinteistä vappupiknikiä Ullanlinnanmäellä. Muisteluiden mukaan viimeksi vappuaatolle on sattunut yhtä huono sää vuonna 2003 ja eikös jokin sanontakin ole, että joka 7. vuosi on huono vuosi, ainakin parisuhteessa, joten miksei siis myös vapun säihin pätisi sama? Eli seuraavat 7 vuotta saamme viettää vappua auringon paisteessa, eikö niin?

Tällä kertaa emme halunneet uskoa säämiehen ennusteisiin (kuten olemme parina vappuna erehtyneet uskomaan), vaan valmistauduimme piknikiin sillä periaatteella, että eväitä voi vallan hyvin nauttia Ulliksella. Osa niistä nautittiinkin, mutta olosuhteita ei hyvällä tahdollakaan voinut sanoa nautittaviksi.

Pakollisen aamiaiseksi luettavan setin jälkeen päätimmekin pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata sivistyneempiin olosuhteisiin jatkamaan eväiden nauttimista.

Kuvassa meidän vappupiknikien vakioeväs: Kakku, joka kahtena vuonna peräkkäin on ollut  Glorian ruoka&Viini -lehden (4/2008) ohjeella tehty Kuningatarpavlova. Kakku on yksi parhaista ikinä maistamistani kakuista. Raikkautta äkkimakeuteen tuo marenkipohjan sekaan sotkettu raastettu sitruunan kuori ja kermavaahdon joukkoon laitettu lemon cuard. Kakku kuuluu nauttia hyvässä seurassa Fresita-kuohuviinin kanssa ja makuelämys on täydellinen.

Kakun tekeminen ei tällä kertaa sujunut täysin ongelmitta. Kermavaahto alkoi jostain syystä juoksettua lähes samalla kuin paksuuntua. Sama tapahtui vappuaattona ceacar-salaatin kastikkeelle. Joku sääilmiö varmasti, kuten Katrikin epäili, aiheutti nämä lähes katastrofit vapun eväille. Vappu sujui näitä "ruokakatastrofeja" lukuunottamatta kaikenkaikkiaan kovinkin rauhallisesti. Ehkä ensi vuonna sää suosii ja skumppa maistuu taas paremmin. Who knows?

Pikkuinen vapun viettäjä, josta aikuiset yrittivät kovasti tehdä teekkaria. Päällä kummitytöllämme on vapun kunniaksi Katrin tekemä "raksahaalari" ja äitinsä teekkarilakki, joka pysyi päässä noin sekunnin verran. Eli ehkä uravalinta on vielä epävarmaa...