Tämä on nyt ihan mun lempijuttu!

Noro-hame
Lanka: Noro SilkGarden socks
Langan menekki: Vajaat 4 kerää -> hinta siis lähemmäs 80 euroa (mutta sitä ei saa ajatella)
Ohje: Moda 1/2010
Huom: Ohjetta noudatettu hyvin viitteellisesti, koska lanka oli sen verta paksumpaa kuin ohjeen mukainen Noro Kureyon Socks...

Tämä on ensimmäinen neulehame,  mitä olen tehnyt. Ja tiedän, että neulehameet on monen mielestä ihan yök yök, no minusta ei. Neulehame on tosi mukava, joustava ja lämmin. Eli tämä hame on ihan paras just tällaisiin epävakaisiin kevätsäihin ja töissä koneen ääressä nököttämiseen.

Tämä hame on myös eka onnistunut noro-työni, jos kaulaliinat jätetään pois laskuista. Minusta Noro ei vaan sovi juuri mihinkään, mutta tähän se sopii, ihan täydellisesti. Lankaa ostaessani en paljon pistänyt painoarvoa sille, että olisi saattanut kannattaa ostaa ohjeen mukainen lanka, tämä silkgardenin väri vaan oli niin täydellinen. Näin jo sieluni silmin siinä lankakasan äärellä kuin hyvin just tämä lanka käy mustan paidan ja mustien sukkisten kanssa yhteen ja voin edes kuvitella, että pukeudun hienosti töihin. Niin ja onhan SilkGardenin pintakin ihan omaaluokkaansa ja silkin ja villan ihana yhdistelmä.

Hameen todellinen väri on ehkä jotain näiden kahden kuvan väliltä. Ehkä enempi tämä alempi kuva. Ja tykkään tästä ihan tosi paljon!

Pari viikkoa käytin hameen tekemiseen, enkä ollut turhan tarkka kesken kerrosta kääntymällä aloitettavien kerrosten kansa. Jos satuin unohtamaan, niin tein sitten niitä vähän matkaa vähän tiuhempaan jne. eikä se näy lopputuloksessa ja se teki neulomuksesta hyvän telkkarineuleen. Kesken kerrosta tehdyn käännöksen yhteydessä kiristin aina ensimmäisen silmukan neulomatta sitä ja näin vältyin rei'iltä keskellä kerroksia. Ohjeesta poiketen aloitin neulomisen ylimmästä kappaleesta ja jätin alimman kappaleen neulomatta, koska hame ylttää jo näillä neljällä kerroksella polven alapuoelle.

Ja tämä on se perfect match!
Kun näin nämä kivihelmet Vanhan sataman kädentaitomessuilla tiesin, että ne on ostettava ja sitten äkkiä syöksyttävä takaisin Priiman kojulle ostamaan tämä lanka. Helmet on pujotettu koruvaijeriin ja isojen kivihelmien väliin on laitettu aina kolme läpikuultavaa siemenhelmeä keventämään korua.