Näitä on alkanut näkyä vähän joka puolella. Itse olen bongaillut näitä sen jälkeen, kun tulin tietoiseksi näiden olemassa olosta, vähän joka puolella kaikenlaisten naisen kaulassa ja todella erinäköisinä versioina.

Nimittäin kulkukorttikoruja!

Itse olen tehnyt korut koruvaijeriin, keventänyt massiivisempia ja näyttävämpiä lasihelmiä siemenhelmillä.

Ihan rihkamaahan nämä ovat, kuten ylläoleva lähikuva pallukasta osoittaa. Pallukan lisäsin jo valmiiseen koruun, kun mieheni huomautti, että korun on myös katkettava jos se jää esimerkiksi hissin ovien väliin, on kuulema yksi kulkukorttinauhojen perusominaisuuksista. Paras tähän katkeamistarkoitukseen näissä koruissa olisi varmaankin jonkinlainen magneettilukko, mutta tuon krääsäpallukan heikot lenkit ajavat varmasti saman asian, koska takuulla avautuvat hiemankin rajummalla vetäisyllä. Periaatteessahan koruja ei kannattaisi valmistaa tilpehööristä, koska niiden tekemiseen menee kuitenkin verrattain paljon aikaa. Mutta toisaalta nämä ovat käyttötavaroiksi tarkoitettuja, lojuvat laukkujen pohjalla ja joutuvat kenties jopa kulutukselle toisin kuin tavalliset korut, joten tuntuisi ehkä vähän hassulta käyttää materiaaleihin omaisuuksia, kun saman asian ajaa vähän halvemmatkin jutut.

Näitä voisikin ja pitäisi tehdä monia, että olisi joka päivälle sopiva lookki.

Tähän mennessä en kuitenkaan ole saanut tehtyä yhtäkään itselle, vaan nämä molemmat ovat menneet läksiäislahjaksi työkavereilleni. Onpa sitten jotain pientä arjen romantiikkaa uusissa työpaikoissa.