Meiltä töistä jäi eläkkeelle ehkä yksi maailman parhaista työkavereista. Hyvälle tyypille, piti keksiä lahja. Käsityöihmisenä sitä haluaa aina antaa jotain itsetehtyä, varsinkin juuri niille hyville tyypeille. Pähkäiltyäni ja luovuttuani jo melkein ajatuksestakin keksin, mitä voisin tehdä.

Mikäs sopisikaan nasevammin muistoksi U-piiristä kuin Uudenmaan lapaset. Ja sitten pitikin vimmatusti käydä läpi kässälehtiä ja etsiä, että missäs se ohje noihin lapasiin olikaan. Ja kun se sitten löytyi, ei valmis tuote ollutkaan ihan sellainen kuin olin muistellut. Muutamalla värimuutoksella homma kuitenkin toimi. En vaan tiedä, miten olennaisesti ne ohjeen värit kuuluivat tuohon malliin. 

Uudenmaan lapaset
Lanka: Virtain villan 2 säikeinen, luonnon harmaana, indigolla, sipulilla, sudenkäävällä ja krapilla värjättynä erilaisiin pohjaväreihin.
Puikot: 3,5

Lapasten seuraksi neuloin Nancy Bushin Vintage Socks kirjasta sukat yhdellä kirjan Gentlemans Socks mallilla. Koska eläköitynyt työkaverini oli ehdoton herrasmies. 

 

Gentlemans Socks ja Uudenmaan lapaset
Sukat on neulottu tylsästi seiskaveikan itseraidoittuvalla langalla, koska aika ei yksinkertaisesti riittänyt ohuemmalla langalla neulomiseen. Mutta käynevät hyvin saapassukiksi.