Lapsena olin tunnettu hienoista ja huolellisesti tehdyistä lahjapaketeista. Käytin aikaa pakettien tekemiseen ja niiden koristeluun. Harmi, ettei nyt ole tähän tempaista yhtään kuvaa noista lapsuusajan askarteluista. Muistan kuitenkin, että mitä enemmän kiharaista nauhaa ja sen sellaista, sitä hienommalta paketti minusta näytti. Nykyään vähempi on kuitenkin ehkä enempi, eli turhia krumeluureja tulee vältettyä, vaikka sisäinen pikkutyttö minussa kyllä hihkaisee ihastuksesta kiiltäviä nauhoja ja pakettirusetteja nähdessään. 

Toisaalta nykyään tulee myös koko paketointia välteltyä. Lahjat valmistuvat tai tulee hankittua monesti niin viimetipassa, että kauniille paketoinnille ei jää aikaa tai jaksamista. Niinpä viimevuosina lahjat ovat löytäneet saajansa jopa ilman pakettia tai sitten todella mielikuvituksettomasti ja huolimattomasti pakattuina.

Viime kesänä hankin Japanin matkaltamme paketointikirjan, jossa on toinen toistaan kauniimpia paketteja. Päättelin, että vaikka kirja on japaniksi, osaan paketteja vääntää sen ohjeiden mukaisesti. Uskoin ehkä himpun verran liikaa itseeni. Ryhdyin eräänä iltana taittelemaan origamipaperista kirjan ohjeilla lahjarasiaa. Ei tullut mitään. Varmaan ohjeen jollain tekstin pätkällä olisi ollut kuvia selventävä merkitys... Siirryin toiseen, vaikeamman näköiseen, mutta selvästikin helpompaan ohjeeseen ja sain aikaiseksi kukkaispaketin.

1246138276_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Japanilaisen lahjapakettikirjan ohjeilla taiteltu lahjarasia.
Materiaali: kahta erilaista origamipaperia.
Huom: rasia on tehty kaksinkertaisesta paperista ja kukka yksinkertaisesta.

1246138285_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rasian sisälle laitoin bola-korun ystävälleni!