Ihanaa kesälomaa on takana puolitoista viikkoa, josta olen viettänyt suurimman osan ajasta sateisella mökillä värjäten lankoja yhden siirrettävän keittolevyn kera. Lankoja olisi värjäilty varmaan enemmänkin, mutta puretteet loppuivat kesken. 50 grammaa alunaa ei riittänytkään juuri mihinkään... Värjäysharrastusta hidastaa ja haittaa myös erittäin heikko luontotuntemus. Hyvä kun lupiinin tunnistan. Ihan kivoja lankoja sain kuitenkin aikaan tyhjentämällä mm. muutaman kaupan sipulilaarin kuorista.

Langat vasemmalta oikealle: Tumman harmaa kanervalla; vaalean harmaa kanervalla; 2 valkoista lupiinin kukilla; 3 valkoista sipulinkuorilla; valkoinen erilaisilla jäkälillä; valkoinen jäkälillä ja soodalla sekä valkoinen mataran juurilla.
Kommentit: Mataran juurta oli varmana liian vähän, väriksi tuli punaisen sijaan haalea vaalean punertava. Sooda+jäkälä-yhdistelmä haisi aivan karmealle. Kaiken kaikkiaan kivoja väriä ja kivaa puuhaa. Nyt värjäyspataan odottelee pääsyä Turun keskiaikamarkkinoilta hankittu Hibiskuksen kukka...

Ennen värjäyksiä auringon vielä paistaessa tekaisin J:lle nimpparilahjaksi tietskaripeli sukat, mutta ne eivät mahtuneet J:lle, koska kirjoneuleen langat estivät jouston lähes kokonaan. Sukat päätyivät J:n serkulle, jolle ne eivät myöskään menneet mitenkään kovin sutjakkaan, mutta toivottavasti käytössä venyvät eivätkä langat katkeile.

Langat: Musta Novitan Nalle, vihreä Pirkka-lanka kaksinkertaisena ja valkoinen Kauhavan Kangasaitan värjäyslanka.
Puikot: 3,5 mm sukkapyörö, johon ihastuin heti ensiyrittämällä vaikka Menitan myyjät eivät moista suositelleet.
Ohje: Knittyn
bmp-sukat hieman ohjetta muutellen paksummalle langalle sopivaksi.
Kommentit: Täytyy tehdä toiset perään, että J saa omansa.

Auringon jo hieman katoillessa neuloin vielä Suomuuraimet. Tai niistä tuli minulle mieleen suomuurain, ei lakka eikä hilla, kuten normaalisti marjaa kutsun, vaan juuri suomuurain. Sukat ovat mukavan lämpöiset ja otin ne omaan käyttöön kylmän sään pakottamana, vaikka neuloessa ajattelin lahjoittaa ne toisaalle.

Lanka: PoshYarnin sunnuntaimyynnistä hankittua 100 % Merinoa, kului noin 60 g.
Puikot: 3,5 mm sukkapyöröt
Ohje: Omasta päästä keksitty yksinkertainen *3 o, 3 n* toistettu kaksi kerrosta peräkkäin ja sitten 1 oikea kerros ja tämän jälkeen *3 n, 3 o* kaksi kerrosta. Sukat on aloitettu kärjestä.
Kommentit: Sukat ovat hiukka liian isot minulle, koska alunperin en meinannut niitä itse pitää.

Torstaina suuntaamme kohti Skotlantia ja toivottavasti sen kivoja lankakauppoja ja upeita maisemia. Tosin lankojahan ei tähän talouteen tällä hetkellä tarvita yhtään kerää. Epäilen, ettei se kuitenkaan ole päällimmäisenä matkalla mielessä jos eteen tulee jotain mukavaa. Etukäteen en tosin ole ainakaan vielä mahdollisia lanka-apajia kartoitellut.

Mukavaa kesää kaikille!