Ihana ensimmäinen keväinen päivä tänään! Ennakoin jo pari viikkoa sitten kevään tuloa ja neuloin entisen työkaverini tyttövauvalle keväiset villasukat ja lapaset.

442331.jpg

Langat: Grignasco Flawia Baby merino valkoinen ja Schroller + Stahl, Fortissima Socka keltainen
Puikot: 2,5 sukkapuikot
Ohje: Joku vanha Novitan lehti 2000-luvulta.
Kommentit: Ohjeessa suosituslangat olivat muistaakseni Novita Woolia. Reunus on virkattu.

Vauva teemaan jatketta. Oli pakko kokeilla heti Erika Knightin "Neuleita kullanupulle" kirjan ohjeita. Ensimmäiseksi puikoille pääsi pieni vaaleanpunainen villatakki. Sen saa sitten ensimmäinen lähipiiriin syntyvä tyttövauva.

442330.jpg

Lanka: Sublime cashmere merino silk aran
Puikot: 5mm
Ohje: Erika Knight "Neuleita kullannupulle"
Kommentit: Ei paras lankavalinta. Ohjetta piti hieman muunnella, koska ohjeessa neuvottiin huomattavasti ohuempaan lankaan. Lankakaan ei ole ehkä niitä vauvalle käyttökelposimpia, koska ei kestä pesukonepesua. Takista puuttuu vielä napit.

Vihdoin pääsin neulomaan myös itselleni. Tuloksena on ihana shetland triangle kevät huiviksi. Huivi syntyi melko nopeasti ja vähällä vaivalla noin viikossa. Lankana käytin leskenlehdet mieleen tuovaa väriä gulgrön Garnstudion Drops designin Silke-Tweedistä. Lanka on 52 % silkkiä ja loput lampaan villaa. Hieman arvellutti neuloessa langan sopivuus huiviin, eikä lopputulos ehkä olekaan mikään maailman pehmoisin, mutta kiva silti. Ymmärsin myös, että aikaisemmin neulomani Shetland Triangle meni ihan ohjeen mukaisesti, mutta pingoituksella ilmeisesti voi vaikuttaa paljonkin siihen, miltä lopputulos näyttää. Nytkään vedot eivät menneet ihan oikein, mutta nätiltä ja "oikealta" näyttää. Neuloessa lanka haisi kummalta.

442328.jpg

442329.jpg

Lanka: Garnstudion Drops Design SILKE-TWEED, gulgrön
Puikot: 3,5
Ohje: Shetland triangle kirjasta Wrap Style
Kommentit: Ei tosiaan tullut pehmein mahdollinen huivi, mutta silti aivan ihana.

Sorruin tilaamaan tarjoushinnalla jälleen Suuren käsityölehden. Ajattelin, että tilaan nyt taas vuoden numero, niin ei sitten hetkeen tarvitse taas tilailla. Mutta taisi olla virhe. Ainakaan helmikuun ja maaliskuun numerot eivät vakuuta. Kuka haluaa kirjoa ristipistoilla Antti Tuiskun???? Odotin myös paljon uudelta sarjalta "pienen naisen puvusto", mutta ainakaan ensimmäinen sarjan vaate, takkimekko, ei ollut kovin vakuuttava. Mutta ehkäpä jokaisesta numerosta löytyy edes jotain kivaa ja tekemisen arvoista. Jotenkin lehteä kuitenkin leimaa sellainen väkisin vääntäminen ja osa jutuista on kyllä melkoisia kyhäelmiä.

Myöskään uusi Moda ei tällä kertaa sisältänyt oikein mitään uutta ja kivaa. Hääpuku on suorastaan karmivan kasarimainen. Neuleet sentään vähän parempia.

442327.jpg

Kevään käsityölehdet