Viime postauksessa mainitsin, että olen viime aikoina hankkinut muutamia uusia neulekirjoja...

Ensimmäinen ostos tammikuun lopulla Akateemisen kirja-alesta oli Gillian Harrisin huovutuskirja Complete Feltmaking (englannin kielinen), jossa on varsin ihania kuvia kauniista ja värikkäistä huovutustöistä. Suurin osa kivoista malleista taitaa kuitenkin vaatia melkoisesti kokemusta ja taitoa.

411403.jpg

Kommentit: Erityisen ihastuttavia olivat värikäshattu, orvokki-pöytäliina, unikko-seinävaate sekä päivänkakkara-valokuva-albumin kannet.

Kirjakerhon kuukauden kirjana oli Debbie Stollerin Stich'n bitch -sarjan virkkausopas "Koukussa". Tilasin tämän, koska vuosi sitten vahingossa tilasin saman sarjan neulojan käsikirjan ja siellä olikin muutama mukava malli. "Koukussa" on mielestäni vielä neulojan käsikirjaa mehkumpi. Harmillista on ainoastaan, että mallit on toteutettu amerikkalaisista langoista, joista harvoja saa täältä Suomesta. Korvaaviksi langoiksi annetuista Novitoista ei oikein löydy yhtä kivoja värejä tai tweed-pintoja.

411409.jpg

Kommentit: Ehdoton suosikkini on tuo kuvan alakulmaan liitetty kuva Keväisestä jakusta. Harmi vaan, etten vielä ole keksinyt, mistä löytyisi riittävän kiva lanka. Mallin jakku on tehty jenkkiläisestä Cascadesta ja kirjassa vaihtoehtoiseksi langaksi on annettu 7-veikka, mutta eihän siinä ole oikein sopivaa väriä...

Sellon Suomalaisesta kirjakaupasta löysin ainoana kappaleena viime kesän alessa olleen Erika Knightin "Neuleita kullannupulle". Harmittelin syksyllä, kun en ollut tajunnut kirjaa kesällä ostaa, vaikka sitä olin katsomassa käynyt. Vaikka itsellä ei olekaan pienokaisia, niin tosiana lähipiirissä niitä alkaa jo olla ja on aina mukavaa antaa lahjaksi jotakin itse tehtyä. Sitä paitsi kuulin, ettei vauvoille juurikaan ole myynnissä villaneuleita, ainakaan sen hintaisia, että niitä olisi mahdollista ostaa.

411406.jpg

Kommentit: Kirjassa on useita ihanaakin ihanampia melko yksinkertaisia neuleita. Kuvat ovat osittain vähän turhan taiteellisia ja ihan jokaisesta neuleesta ei oikein saa täyttä varmuutta siitä, millaista lopputulosta tavoitellaan. Kirjassa on myös melko monien tossujen ohjeet. Tosin voihan olla, että vauvat käyttävät paljon tossuja. Jotenkin olen kyllä kuvitellut, että ne ovat lähinnä koristeita, joita kuuluu saada vähintään yhdet lahjaksi tietämättömiltä ystäviltä ja sukulaisilta :)

Amazon.com:ista tilasin Kay Gardinerin ja Ann Shaynen neulonta kirjan "Mason & Dixon Knitting". Hieman olin pettynyt kirjan sisältöön. Olihan siellä muutama ihan kiva malli, mutta toisaalta netin neulemaailmaa seuranneena voisin sanoa, etteivät ideat olleet mitenkään kovin uusia tai tuoreita. Vaan se taitaa olla kohtalo useiden kirjojen kohdalla. Suurin osa kirjan malleista on melko yksinkertaisia ja kirjassa on melko paljon erilaisia peitteitä, rättejä ja maton tapaisia juttuja. En ehkä olisi tilannut, jos olisin tiennyt sisällön tämän hetkisellä tarkkuudella.

411401.jpg

Kommentit: Oikeassa reunassa kirjan annin kannalta oikeastaan ainoat minusta todella toteuttamiskelpoiset jutut. Kuva tosin on niin huono, ettei siitä taida saada selvää. Keskimmäisenä neulottu "tilkkupeitto", joka on kyllä tyylikkäimpiä minun näkemiäni.

Samassa tilauksessa tilasin myös Nancie Wisemanin "Lace from the Attic" kirjan. Kovasti epäilen, että tarkoituksenani oli tilata jotain aivan muuta, vaan ehkäpä tuostakin on vielä joskus hyötyä.

411407.jpg

Kommenti: ???

Samassa paketissa piti tulla myös Nancy Bushin "Knitting on the road" -sukkakirja,  mutta sitä ei vielä ole kuulunut. Toivottavasti kirja ei ole kokonaan lopussa ja saan joskus oman kappaleeni.

Olen myös kuolannut seuraavia kirjoja: Knitting 2 together, Victorian lace today ja Lace Style. Ehkäpä tilaankin ne tässä pikkuhiljaa kevään ja kesän aikana. Eihän sitä kaikkea kerralla voi.

Hankin myös käsiini uusimma "Interweave Knits" -lehden. Ei ehkä vastannut ihan odotuksia tämä kevään numeron sisältö. Pari ihan jees ohjetta toki, mutta tuskin sopivat minulle. Ehkä jollekin lahjaksi tjs.

411405.jpg

Kommentit: Alalaitaan liitetyissä kuvissa lehden kaksi mallia, jotka ehkä voisin tehdä. Tosin niin eivätpä taida olla minulle ihan sopivia. Ruskea villatakki tosin saattaisi menetellä.