Isälle piti isänpäiväksi neuloa esimakuna joululahjasta Jussi-pipo Novitan ohjeella ja paljon monissa blogeissa parjatuista Novitan 7-veljestä langoista.

260007.jpg

Lanka: Novita 7-veljestä tummanpunainen ja tummanharmaa
Kommentit: Kirjoneule ei vielä oikein suju ja pelkäänpä ettei koskaan tule tämän paremmin sujumaankaan...

Itse tykkään neuloa seiskaveikkaa, tulee nopeasti valmista ja melko tasaista jälkeä. Tietenkin värivalikoima on rajallinen ja lanka ei sovi kaikkeen neulomiseen, mutta pysyy melko hyvässä kunnossa käytössäkin. Ymmärrän, miksi lanka on "suomalaisten suosikkilanka". Eihän jostain pienemmiltä paikkakunnilta edes saa muuta kuin Novitan lankoja, eikä internetin luoma moderni maailmakaan ulotu vielä kaikkialle tai ehkä paremmin kaikkiin ihmisiin.

Voin vielä jaktaa Novitan ylistämistä florica-langan kehumisella. Florica on yksi kivoimmista langoista, joita olen käyttänyt ja sen käyttäytyminen käyttövaatteessakin on vähintäänkin kohtuullista. Alla on kuva vuosia sitten kutomastani florica-villatakista, jossa lanka itse ei ole mennyt miksikään käytössä. Sen sijaan paidan päättelijän taidoista ja huolellisuudesta täytynee olla toista mieltä. En ilmeisesti ole jaksanut pujotella lankoja, vaan olen päätynyt solmimaan raitojen langat toisiinsa. Todella nerokasta varsinkin, kun osa solmuista on lähtenyt aukeamaan ja jäljellä on noin 1 cm lankaa, joten päättely tässä vaiheessa kunnolla on täysin toivotonta. Myös hihojen kiinnityssaumoissa olisi aikalailla toivomisen varaa. Tykkään silti villataksitani.

260008.jpg

Lanka: Novitan Florica, useita värejä
Kommentit: Villatakki on valmistunut vuosia sitten, eikä Florican värivalikoima varmaan ole enää sama. Jos tekisin takin nyt, uhraisin viimeistelyyn hieman enemmän aikaa. Takki on tehty omasta päästä keksityllä ohjeella kainaloihin saakka pyöröneuleena ja leikattu edestä auki, myös hihat on neulottu pyörönä.