Pitkästä aikaa sain valmiiksi jotain ja kuvattua tuotokset. Aikaisemmassa postauksessani esittelemäni keskeneräiset työt ovat edelleen kesken ja joukko uusia aloitettu. Tiukat deadlinet ovat ilmeisesti käsitöissäkin paras edellytys sille, että syntyy valmista jälkeä. Tällä viikolla valmista syntyi hyvinkin tiukalla aikataululla. Lauantaina oli kahdet synttäri-tuparit, joihin molempiin väkertelin lahjoja.

Katjalle tein tilaustyönä salomoninsolmu-huivin pinkistä Kitten Mohairista. Alkuperäinen toive oli jokin sähäkkä sininen, mutta jotenkin siniset langat eivät miellyttäneet silmääni, joten päädyin pinkkiin. Kuvassa näkyy myös varsinainen tuparilahja, ensiapupakki, jonka täytimme tarpeellisilla ensiapuvälineillä.

230703.jpg

Lanka: Kitten mohair, 50 g
Kommentit: Perushuivi yhdessä illassa

Toista lahjusta Annelle aloin tehdä vasta torstai-iltana ja valmiiksi lahja tuli bussissa muutaman Katjalla nautitun boolilasillisen siivittämänä. Anne tunnetusti pitää mustavalkoruutukuosista ja sitä hän sai minultakin.

230700.jpg

Langat: Novita Florica musta ja Novita Wool valkoinen
Kommentit: Pitkästä aikaa harjoittelin kirjoneuletta ja oli ihan yhtä vaikeaa kuin muistin... hyvää harjoitusta kuitenkin joululahjoja silmällä pitäen.

Lahjojen ja keskeneräisten töiden lisäksi järjestelin taas lankani uuteen uskoon. Pyykkikoriin jäivät "ei niin kivat langat", joita mieheni löysi lisää eräästä kaapin perukoilla olevasta laatikosta (olin itse jo unohtanut), uuteen sängynaluslaatikkoon tulivat kivammat langat, koska ne on sieltä helpommin katseltavissa ja pahviseen säilytysrasiaan menivät mohairit, koska ne mahtuivat sinne.

230707.jpg

Kommentit: Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa.

Nypläys on edelleen mukana kuvioissa, tosin vauti ei päätä huimaa. Aikaan saannoksina on kaksi noin 5 cm pituista pätkää erilaisia kokeiluja. Ensimmäinen "oikea työ" tulee olemaan Plätti kirjanmerkki. Sekin on kyllä vielä pahasti vaiheessa. Työkkärissä oli viime viikolla syysloma, joten homma ei siellä edennyt ja tällä viikolla työkiireiden vuoksi  jää nypläys väliin.

230709.jpg

Kommentit: Nypläys on yllättävän helppoa, siis nämä perusteet, kun sitä tekee riittävän tiheään tahtiin, kaksi viikkoa välissä sen sijaan saa kaiken opin unohtumaan...

Kaikista työjutuista ja iltamenoista huolimatta kerkesin keskiviikkona Marimekon ystävämyyntiin Herttoniemeen. Harmillista oli, että putiikki oli tupaten täynnä ihmisiä, eikä esim. kankaiden katseleminen juuri onnistunut. Mukaan sain kuitenkin kangasvärejä. En tosin vielä tiedä, mitä noilla väreillä tekisin.

230712.jpg

Värit: Tummanvihreä, tummanpunainen, punainen, kulta, valkoinen ja helmiäisvihreä.

Ja sitten valitusosioon...

Stockmannin hullutpäivät olivat ja menivät ja minun piti tietenkin hamstrata sieltä vaikka mitä. Pääostoskohteeni olivat kuitenkin ihanaiset muumilakanat. Vaan paketin aukaiseminen paljasti totuuden siitä ihanuudesta. Toki kankaan kuviointi oli edelleen ihana, mutta hinta ei mielestäni kuitenkaan ollut niin halpa, että se oli oikeuttanut Stockmannin myymään Finlaysonin tuotteita, joista molemmista siis tulee mielikuva laadukkuudesta, niin järkyttävästi viimeisteltyinä kuin muumilakanat olivat. En nimittäin koskaan osta lakanoita, joiden viimeistely on tällainen!

230704.jpg

Kommentit: Järkyttävää viimeistelyä... Pelkällä saumurisaumalla kokoonkyhätyt lakanat.

Pettymyksestä toivuttuani nostin ompelukoneen esiin ja tein lakanoihin perinteiset piilosaumat. Mutta tästä lähtien tarkistan kyllä aina ostamieni lakanoiden saumat huolella ennen ostopäätöstä.

Toinen pettymyksen aiheuttaja lokakuussa oli Novitan Talvi -lehti. Ensi lukemalla olin lähinnä huvittuneen tyrmistynyt, toisella kerralla pystyin jo suhtautumaan hieman avarakatseisemmin ja löytämään muutaman siedettävän mallin kokonaisuudesta, joka oli tyrmäävän karmea. Suurin osa malleista oli siis mielestäni aivan karseita. Lähes ainoa siedettävä juttu oli haarukkapitsiosio. Lehti sisälsi myös ehkä maailman kamalimman neuleen...

230708.jpg

Kommentit: Anteeksi huono kuva...