Väkerrystahti on selvästi hiljentynyt kesällä. Olisi voinut luulla, että lomalla on aikaa tehdä kaikenlaista, mutta aika on kulunut siivoillessa ja lukiessa enemmän kuin käsitöitä tehdessä.

Juhannuksena tein maalla Kirin. Aluksi oli paljon vaikeuksia ja todella ihmettelin sitä, että joku oli sanonut kyseessä olevan helppo seurusteluneulomus. Lopulta homma kuitenkin aukesi ja neulominen ja purkaminen muuttui pääasiallisesti neulemiseksi. Täysin tyytyväinen en luomukseeni ole. Ohuemmasta langasta olisi voinut tulla kivampi tai toisaalta olisi ehkä voinut käyttää isompia puikkoja. Myös ehkä yksi mallikerta lisää olisi tuonut huiviin lisää "kirimäisyyttä".

120531.jpg

Lanka: Sandnes Garnin Kitten Mohair
Puikot: nro 4
Oma arvio: Ohuempi lanka tai paksummat puikot olisivat johtaneet parempaan tulokseen.

Keväällä Novitan Lauttasaaren myymälästä ostamistani Princess Mohaireista ei tullut mitään järkevää. Toinen yritelmäni taikajakun jälkeen oli Modan numerosta x ottamani ohje söpöstä pikkujakusta. Tuloksena ei kovin käyttökelpoinen muodoton möykky. Toisaalta pikkuhiljaa ehkä opin, että mikäli haluan käyttää eri lankaa kuin ohjeessa, niin kannattaisi valita edes jotakuinkin saman paksuista. Eli ehkä tämän saattaa hyväksyä opetuksena.

120529.jpg

Lanka: Novitan Princess Mohair ja Vienna Mohair?
Puikot: ?
Oma arvio: Todennäköisesti käyttökelvoton. Toivottavasti opin joskus ohjeiden muuntelun erilaisille langoille.

Kesän käsityökassiksi löysin aikoinani tekemäni Pikku Myy kassin, johon Pikku Myy on kirjailtu mustalla luultavasti kaksi säikeisellä muliinilangalla. Harrastin näitä yhdessä vaiheessa enemmänkin, mutta kyseinen laukku taitaa olla ainoita itselläni säilyneitä teoksia. Kuva on jostain Tove Jansonin kokoelmasta bongattu ja kuten kuvasta näkyy vapaalla kädellä kuulakärkikynällä kankaaseen hahmoteltu ennen ompelua.

120533.jpg

Tällä hetkellä kesken ovat edelleen siskolleni aloittamani bikinit, joiden housuosasta taisi tulla lievästi turhan suuri. Tämän vuoksi työ on jälleen lepäämässä, etteivät tekijältä menisi hermot ihan täysin. Seuraavana työnä on todennäköisesti esimerkiksi Tiitsan ja AnneV:n blogeissa ihailemani Salomonin solmuilla toteutettu huivi. Homma ei vaan ole oikein lähtenyt sujumaan jostain syystä, mutta ehkäpä se vielä jossain vaiheessa onnistuu.

Uusimmassa Modassa ja Novita-lehdessä ei ollut mitään aivan älyttömän ihanaa, mutta pari kivaa mallia sentään. En varmaan koskaan toteuta niitäkään ainakaan ohjeen mukaisina, mutta aina voipi haaveilla.

120524.jpg

Viimeisenä vielä kuva ystäväni Tytin tekemästä suloisesta mohairkukasta, jonka hän antoi minulle malliksi omaa tuotantoa varten.

120534.jpg