Lopputyön teko alkaa olla lopuillaan. Vielä odottelan paniikissa kommentteja professorilta ja koitan tehdä tarpeelliset korjaukset juhannukseen mennessä, että saisin oikeasti rentouttavan kesäloman.

Viime aikoina aika siis on mennyt lähes kokonaan akateemisten asioiden parissa, mutta jotain sentään olen ehtinyt väkerrelläkin. Ystäväni sai sunnuntaina poikavauvan ja hänelle olin juuri neulomassa pitkäkoipista pupua, kun tieto uudesta tulokkaasta tuli. Kuvassa pupu on käynyt pesukoneessa kertaalleen. Ei huopunut riittävästi, joten uusi pesetys on vielä edessä. Ja kaulahuivin värinkin pystyin sitten valitsemaan heti oikeaksi.

100673.jpg

Hermoja koetin lepuuttaa kutomalla taikajakkua. Oli kyllä merkillistä, että sellaisesta epämääräisestä palasta voi syntyä villatakki. Ei siitä tosin kovin kiva tullut. Ohjeena käytin Novitan Hippy-langalle suunniteltua ohjetta, jonka sitten muuntelin sopivammaksi Novitan Princess Mohair -langalle. Takista tuli liian iso selästä. Ja koska olen tällainen "emäntämallinen", kuten joku joskus sanoi, minulle ei taida sopia tuollaiset ylhäältä runsaat neuleet. Jotenkin kaulus tuntuu aivan liian suurelta.

100676.jpg

Taikajakun jälkeen aloin kutoa Moda 5/2005 lehdessä olleesta mallista "pikkuboleroa" ja jälleen aivan vääränlaisesta langasta. Saa nähdä, mitä siitä tulee, ei ehkä ainakaan aikuisen ihmisen vaatevalikoimaan sopivaa. Lankana on jälleen Novitan Princess Mohairia.

100677.jpg


Ja sitten, miksi käytän kaikkeen Novitan Princess Mohairia... Kävin muutama viikko sitten Novitan tehtaanmyymälässä Lauttasaaressa. Satuin todella hyvään aikaan paikalle. Samana päivänä myymälään oli tullut, myyjän mukaan, paljon kyseltyjä lankapusseja. Eli pusseja, joissa lanka oli sotkussa ja todella edullista. Ostin 500g tumman punaista ja 400 g vaaleaa sinervän harmaata Princess Mohairia ja jäi todella paljon harmittamaan, että en ostanut myös valkoista huopasta. Princess Mohair pussukoiden lanka maksoi 8,90 €/kg! Ja myyjä oli mukava. Saimme ystäväni kanssa kaupanpäällisiksi muutaman vanhan novitan neulelehdenkin. Samalla reissulla mukaan tarttui toki muutama muukin lankakerä...

100674.jpg

Jokunen aika sitten sain myös kokeiltua Sophie-laukkua ja vieläpä oikeilla Sophien ohjeilla. Vaan eipä tullut minun laukusta yhtä hienoa kuin ohjeen laukku. Laukusta tuli aika pieni ja jotenkin reunat kaipaisivat jonkinlaista viimeistelyä, etteivät menisi koneessa rullalle. Eli vanha laukkuni, josta piti tulla Sophie, mutta ei tullutkaan, on paljon hienompi. Tosin sekin kaipaisi edelleen viimeistelyä, esimerkiksi nappeja.

100675.jpg

Seuraavaksi, kunhan pikkubolero valmistuu, haluaisin koittaa neuloa Kiriä, tai jotain muuta vastaavaa. Olin kyllä vielä pari kuukautta sitten sitä mieltä, että en missään tapauksessa ala tehdä "mummomaisia" pitsihuiveja, mutta nähtyäni kuvan nuorekkaasta Kiristä, mieli muuttui. Kävin eilen ostamassa Kiriä varten muutaman kerän Sandnessin Kitten Mohaireja.

100671.jpg