Tovi ehtikin jo kulua ennen kuin nyt päivittelen taas blogiani. Vappu lähinnä verotti voimia munkkien leipomisineen ja kuohuviineineen. Munkeista tuli hyviä, vaikka en hilloa ihan jokaiseen saanut laitettua.

Vapuksi valmistui myös joukko puutarhakalusteita ja kukkaruukkuja. Mosaiikkipöydästä kirjoitinkin jo aikaisemmin. Jälkiviisaana voin todeta, että kiiltävälle kylpyhuonekaakelilla ei ehkä kannata edes yrittää saada värejä pysymään. Oman mosaiikkipöytäni kohdalla laastin levitys hioi maalaamani värit lähes täysin pois. Siinä sitten värjäilin valmista mosaiikkiani yhden illan uudestaan ja epäilen kovin, että värit eivät kestä pienintäkään hankaamista. Otin kuvaan myös kevään ensimmäisen pörriäisen, joka oli valtavan iso ja tokkurainen.

78891.jpg

Maalasin vappua varten myös kauhtuneet puutarhatuolit pirteän limenvihreiksi ja opin miksi maalikerrosten tosiaan pitäisi antaa kuivua ennen uuden kerroksen lisäämistä. Tähän oppiin tarvitsin yhdet tuhriintuneet farkut. Tuolilla on myös pääsiäisenä punomani pajuamppeli, johon tulee ehkä lähempänä kesäkuuta jotakin kasvillisuutta.

78867.jpg

Koska pihamme on pikemminkin pieni terassi, ei sinne voi istuttaa kukkia tai muita kasveja suoraan maahan, joten päätin rakentaa pienen ruukkupuutarhan. Jotenkin ne vain lehtien kuvissa ovat paljon somempia. Mutta ehkä kasvien rehevyys saa myös minun puutarhani kukoistamaan. Ruukkuja maalailin eräänä iltana urakalla. Näyttää kuitenkin siltä, että värien suhteen lopputulos on melko yksipuolinen - vaaleanpunainen. Ruukkujen kuviot olen leikellyt lautasliinoista ja kiinnittänyt decoupage lakalla. Vihreisiin muovilaatikoihin maalasin kuvioiden alle valkoisen pohjavärin, että kuvio erottuisi tummasta taustasta. Eilen istuttelin ruukkuihin erilaisia sipulikasveja. Toivottavasti edes osa itää. Muuten pitää käydä ostoksilla taimiliikkeessä kesäkuun alussa.

78861.jpg

Vappua ajattellen askartelin myös vappuastioita, eli suuria kulhoja sanomalehden, liisterin ja maalin avulla. Pienemmän kulhon tein wokkipannun päälle ja isomman jumppapallon. Isompi jäi laiskuuden vuoksi vähän turhan ohueksi, mutta oikein vappuisia astiat kuitenkin olivat.

78862.jpg

Tällä hetkellä askartelurintama on hieman  hiljentynyt. Käsitöistä on kesken yksi laukku ja pitäisi keksiä jotain kivaa lahjaksi annettavaa uusille vauvoille. Tosin nyt olisi puolentoista kuukauden täydellinen keskittyminen diplomityöhön erittäin fiksu ajatus.